Search

SUNWARD MULTICO TABLET 180’S MULTIVITAMIN

SKU M1135 Categories ,

RM17.19

3 in stock

SUNWARD MULTICO TABLET 180’S MULTIVITAMIN

Multico terdiri daripada Vitamin A , Vitamin B1 , Vitamin B2 , Vitamin B3 ( Dinucleotide ) , Vitamin B6 , Vitamin C , Vitamin D.

Vitamin A – Retinol dan derivatif retinol yang memainkan peranan penting dalam fungsi metabolik retina , pertumbuhan dan pembezaan tisu epitelium , pertumbuhan tulang, pembiakan, dan tindak balas imun.
Multico (Vitamin A) berasal dari pelbagai karotenoid yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan. Ia diperkayakan di dalam hati, kuning telur, dan komponen lemak produk tenusu.
Multico berkesan untuk merawat bagi yg kurang vitamin A
Multico merujuk kepada sekumpulan bahan larut lemak yang berkaitan dengan struktur dan mempunyai aktiviti biologi bahan induk kumpulan yang dipanggil semua -trans retinol atau retinol . Multico (Vitamin A) memainkan peranan penting dalam penglihatan, pembezaan epitelium, pertumbuhan, pembiakan, pembentukan corak semasa embryogenesis , pembangunan tulang, hematopoiesis dan perkembangan otak. Ia juga penting untuk mengekalkan berfungsi dengan baik sistem imun.

Jadi jika anda ada masaalah dalam penglihatan, pembezaan epitelium, pertumbuhan, pembiakan, pembentukan corak semasa embryogenesis , pembangunan tulang, hematopoiesis dan perkembangan otak dan untuk mengekalkan berfungsi dengan baik sistem imun, Multico adalah pilihan anda.

Vitamin C – Satu sebatian karbon enam yang berkaitan dengan glukosa. Ia didapati secara semulajadi dalam buah-buahan sitrus dan banyak sayur-sayuran. Asid askorbik adalah nutrien penting dalam diet manusia, dan perlu untuk mengekalkan tisu dan tulang. Bentuk biologi aktif , vitamin C, berfungsi sebagai agen mengurangkan dan koenzim di beberapa laluan metabolik.
Multico (Vitamin C ) dianggap antioksidan.
Multico (Vitamin C) adalah sesuai untuk merawat kudis, luka yang lambat sembuh, penyembuhan tulang, pengasidan air kencing, dan secara umum sebagai antioksidan. Ia juga menjadi ejen anti-virus yang berkesan. Asid askorbik (vitamin C) adalah vitamin larut air dan rawatan penyakit skurvi. Struktur collagenous nya terjejas, dan luka-luka yang membangunkan dalam tulang dan saluran darah. Pentadbiran asid askorbik sepenuhnya membalikkan tanda-tanda kekurangan asid askorbik .